Sunday, December 31, 2023

Harry Guntrip

Sağlıklı kişiler iletişim kursalar ve iletişim kurmayı sevseler de her bireyin yalıtılmış, kalıcı olarak iletişimsiz, kalıcı olarak bilinemez, ve aslında bulunamaz olduğu gerçeği de eşit derecede doğrudur…

İnsanlar başkalarıyla ruhsal temasları belirli ve doyurucu olmadığında kendilerini yalnız hissederler ve birbirlerine tam olarak “ulaşamazlar”.

Son ana kadar harekete geçmeme sanatında ustayım.

Bireyin yalnız kalabilme yeteneği… coşkusal gelişimdeki en önemli olgunlaşma göstergelerinden biridir.
Hastalarımız bu yeteneğe sahip değildir.
Günümüzdeki psikiyatrik literatürün büyük bölümü, varlığını sözcük ve kavramlarla oynama olanağına borçludur; psikiyatride bilim adamı belirsizlik ve laf kalabalığı risklerini sürekli olarak gözününde tutmalıdır.
Freud ayrıca nefretin patolojik bir gelişim değil, dış dünyayla, sevgiden önce gerçekleşen, birincil ilişkimiz olduğunu ileri sürmüştür.

Mitik bir Yahudi deyişine göre, “ insan anne karnındayken evreni bilir, doğarken unutur.”… bu gerçekten de insanda gizil bir arzu imgesi olarak kalır… Kozmik bağlantıya özlem duyulur.
Harry Guntrip

No comments:

Post a Comment

Dig Your Own Hole (Chemical Brothers)

dig your own hole (chemical brothers))) gömelim savaşları, adaletsizliği, kılıç darbelerini, envai türlü silahları gömelim yokedici kibirimi...