Saturday, December 30, 2023

Bu Çağ // ke

dilin yıkımıyla ve uygarlığın yıkımıyla ilgilenen dimağlar var, kültür onarıcılarına mı ihtiyacımız var yoksa modern levhaları eski levhalar ilan etmeye mi.. yeni bir medeniyet tanımı gerektiğini söyleyenler var, bunun adı konuldu, dünya ve yaşam odaklı bir doğa kültürü.. teknolojik gelişmelerin insanla ilişkisini merak edenler var, iphone önünde kuyruğa giren teknoloji budalaları var.. dünya için insanlığın yok olması gerektiğine inananlar var.. reaksiyoner olarak milliyetçi ya da dini söylemlere, nostaljiye sığınanlar var.. hükümetlerin kısa vadeyi kurtarmak için yöneldikleri palyatif çözümler var.. ruhsal doyumdan ve yaşamlarına anlam biçebilmekten uzak kaybolmuş ruhlar var..

birleşmiş insanlar arasındaki bağ olan ritüelleri bırakan ve artık model ve normlarla belirlenen insanlar olduğumuzu söylüyordu baudrillard.. bir başka yazar da sekiz yılda bir kimlik değiştirmemiz gereken bir dünyada yaşadığımızı söylüyordu..
king crimson'ın bir şarkısının adı 21st century schzoidman'di.. parçalanmaların, tutarsızlıkların, bölünmelerin, kendine bölünmelerin yaşandığı bir çağ bu çağ..

ke

No comments:

Post a Comment

Şizofren // John Katzenbach

Çünkü her bir küçük eşya, kendi içinde bir yolculuktu aslında. Şizofren, John Katzenbach