Tuesday, April 16, 2024

Kaos Bir Merdivendir // ke

"kaos bir merdivendir."

kaosu uzakta aramaya gerek yok, biz zaten kaosun içindeyiz, kaos bizim içimizde, doğurgan olabilen kaos, sonu belli olmayan kaos, yapıcı kaos.. yaşama saldıran unsurları odağa alan bir yıkıcı kaos neden olmasın, eğer yaşam tehdit altındaysa.. insan yaşamı da, dünya yaşamı da tehdit altında değil mi.. (arkadaş 37 tane jeep havaya uçurmuş, tüketim toplumu sabote edilmelidir diyor, bana söylediği oldukça makul geliyor, tüketim trendleriyle andavallaşmış insanlar yanan bir jeep gördüklerinde belki bir şeyler düşünürler..
kim yaktı? joker! joker kim, peki jeep ne?))
pek çok kez isabetli kararlar almamışız, isabetli davranmamışız, davranmıyoruz, acı tecrübe tarihimiz ve fiiliyat budur, bazen onikiden bile vurmuşuz ama baksana, geçmodern uygarlık tahtayı bile tutturamıyor, karavana.. yakın gelecekte isabetli kararlar verebileceğimizi zannetmiyorum.. yoğun bilgi bombardımanı, yani bilginin nicelik olarak birikmesi isabet oranını artırmaz, azaltır gibi görünüyor.. etik kararlar bizi bekliyor, ne yapacağız, nitelik mi diyeceğiz, acaba nitelik (Qualite), Kant'ın dediği gibi (varlığın temel unsurlarından biri olarak) var bir kavram mı, yok bir kavram mı.. uyduruk mu, bir gizeme uymaktan uydurulmuş gibi görünüyor.. yeni olanaklar yaratmak için tarihsel olarak nitelik kazanmış şeyleri insana uyan bir biçimde anlatısal olarak ifade etmek bir işe yarar mı.. şimdilik sağa sola sıkıyoruz, bakalım bir şeylere isabet edecek mi, muamma, isabet etmese bile acaba bir şeylere işaret eder mi?

ke

No comments:

Post a Comment

Dig Your Own Hole (Chemical Brothers)

dig your own hole (chemical brothers))) gömelim savaşları, adaletsizliği, kılıç darbelerini, envai türlü silahları gömelim yokedici kibirimi...