Saturday, December 30, 2023

Bakış Açısı // ke

Sadece bakış açısı vardır diyor, nesnel gerçek anlamsızdır, acaba gerçekten öyle midir, vangölü büyüklüğünde yani göllerimizin üçtebiri kurumuş, hidroelektrik santrallerin ömrü var ve sonra foseptiğe dönüyor, nükleer atıkların binlerce yıl izlenmesi gerekiyor, her gün şu kadar tür yok oluyor, şimdi burada nesnel gerçek anlamsız mı oluyor, sanmam.

İnsan nesnel gerçekliğe gülüp geçebilir ya da duyarlılık oluşturabilir, modern birey bazı akımların etkisine kapılarak kendini oluşturan bir birim ve her şey bireyciliğe bükülüyor, acaba ahlaki çöküş ve duyarlılığın yitiminin yaşanmadığı, kolektif bilinç geliştirebildiğimiz bir dünyada olsaydık, bakış açımızla kendimizi sorumluluktan azade etmeye mi çalışırdık.. tekbenciliğin makul bir açıklaması vardır, kişi kendi tahayyül ve tasavvur sınırıyla hakikatle ilgi kurabilir ancak benmerkezcilik çarpık bir hakikat versiyonudur, insanmerkezcilik kadar çarpıktır.

ke

No comments:

Post a Comment

Dig Your Own Hole (Chemical Brothers)

dig your own hole (chemical brothers))) gömelim savaşları, adaletsizliği, kılıç darbelerini, envai türlü silahları gömelim yokedici kibirimi...